Omgeving

 Onze ex-boerderij ligt in een zeer landelijke omgeving waar u heerlijke boswandelingen en fietstochten kunt maken, maar met de auto bent u ook in een oogwenk in het dorp Thiviers en La Coquille, Firbeix of Chalus.
Daar vind u tal van supermarkten voor uw dagelijkse boodschappen zijn maar ook tal van andere leuke winkels in de oude dorpskernen.
Zaterdag 's morgens is er markt in Thiviers, een echte happening waar echt van alles word verhandeld, van vis, wild en gevogelte, groente en fruit, potten en pannen, tot plantjes voor in huis en allerlei andere zaken, specialiteit is fois gras en truffels.
Grote steden in de buurt zijn Limoges, Périgueux, Sarlat en Brive.
Limoges is de porseleinstad bij uitstek maar heeft ook in het oude stadshart veel leuke bezienswaardigheden.
Périgueux heeft een groot Winkelcentrum waar de Carrefour en de E.Leclerc is gevestigd.
Hier vind u ook veel verschillende soorten winkels waar brocante en antiek worden aangeboden.
Dichter in de buurt zijn ook verschillende zeer fraaie dorpjes, hier zijn vele goede restaurants waar je vooral s‘middags voor 10-14 € per persoon, wijn inbegrepen,  heerlijk kunt eten
en die de moeite waard zij om te bezichtigen.
Een voorbeeld is St. Jean de Côle, een dorpje waar de tijd, zo lijkt het, de laatste eeuw heeft stil gestaan met zijn klooster, 12de eeuwse kerk en gerestaureerde watermolen.
Brantôme het Venetië van het noorden, zie foto links onder, is een prachtig dorp met net even iets meer toerisme maar geweldig voor een dagje uit.
In Piegût is de markt op woensdag, de markt is groot en heel gezellig.
Het kasteel in Jumilhac le Grand zie foto rechts onder mag u zeker niet missen, een aanrader.
Ook zijn er in de omgeving grotten om te bezoeken, zoals de grotten van Villars nabij Thiviers
maar in het zuiden zijn de grotere grotten zoals de Cathédrale de Cristal nabij Le Bugue Vézère,
zeer de moeite waard.
Aan de andere kant is er gezellige drukte, de markt in Thiviers,  vide greniers (rommelmarkt) en vele lokale georganiseerde festiviteiten het hele jaar door.
In de gîte zijn tal van informatie foldertjes te vinden voor leuke weetjes van deze uitstapjes.
Er zijn meerder zwemmeren / wandelroutes  in de buurt bv  bussiere gare, St Saud, St esteve, Miallet, waar honden mee mogen.